2024-05-21 12:40
Bultourism
Български каталог с оферти от
хотели и агенции
Начало | ВИП оферти | ВИП агенции | Ново от оферти
Връзки | За нас | Контакти | Регистрация | Вход за агенции и хотели
Бързо търсене:
Екскурзия България
Автобусни програми
На планина

Нестинарски Игри в Странджа

GP Travel BG
Видяна:
275 пъти


Актуализирана на :
30-01-2024
09:33

Царево
3 дни
265 лв.

всички оферти от агенция GP Travel BG
Сподели : Facebook
Програма Изпратете запитване за офертатаДата: 02.06.2024

Престой: Тридневена

Цена: 265 лв.

Нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. Днес ритуалът нестинарство е най-добре запазен в село Българи, където се провежда всяка година на 3 юни вечерта и привлича многобройна публика от цял свят. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.

1 ден 02.06.2024 София – Царево
Отпътуване в 7:00 ч. От гр. София по маршрут: София – Бургас - Царево. Настаняване в хотел в района на гр. Царево. Свободно време за почивка и плаж. Вечеря. Нощувка

2 ден 03.06.2024 Царево – Бегликташ – Царево - Българе - Царево
Закуска. Отпътуване за мегалитното светилище на траките Беглик Таш или наричано още Българският Стоунхендж. Тракийското светилище Беглик Таш се намира в най-високата част на нос Беглик Таш (128м н.в.) край Приморско. Територията, на която е разположено, е горска и е била част от ловна резиденция. Превръщането на Светилището като обект за културен туризъм започва едва през 2003 г. Свободно време за разходка. Връщане в хотела. Възможност за плаж. В късен следобяд отпътуване за село Българи за участие в програмата на нестинарския събор в деня на Св. Св. Константин и Елена – запалване на Нестинарския огън, кулинарен базар, фолклорна програма, нестинарски игри. Танцът върху огъня се счита и като молитва към небесните сили за сполука, плодородие и предпазване от болести. Според едно вярване огънят е в състояние да унищожи и изчисти всички злини, както от човека, така и от земята. Все още не се знае със сигурност дали нестинарството е магически танц и нестинарите крият своята тайна, или наистина силата на вярата им помага да преодолеят физическата болка. Именно това го прави уникално и неповторимо явление и до ден днешен. Връщане в хотела късно вечерта. Нощувка.

3 ден 04.06.2024 Царево – Акве Калиде – София
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Бургас. Свободно време за обяд и разходка в Морската градина и красивия център на града. Посещение на комплекс , , Акве Калиде”, който възниква около топлите бургаски минерални извори още в тракийско време, когато траките превръщат горещия извор в почитано светилище на Трите нимфи. Заради лековитите минерални извори Акве Калиде Термополис е просъществувал без прекъсване векове наред. Ще видим напълно възстановената баня на Сюлейман Великолепни, която е облицована с мрамор и характерната за Ориента керамика. Свободно време за снимки. Отпътуване за София. Пристигане вечерта.

Цената включва:

    Транспорт с комфортен туристически автобус;
    2 нощувки със закуски в хотел *** в района на Царево;
    1 вечеря;
    Посещение на Беглик Таш, комплекс Акве Калиде;
    Участие в Нестинарски ритуал в с. Българи;
    Екскурзоводско обслужване по целия маршрут.

Цената не включва:

    Разходи от личен характер;
    Входни такси за посещаваните обекти:

          - Беглик таш – 2 лв. възрастен, 1 лв. – деца;
          - Акве Калиде - възрастни – 6 лв., ученици и пенсионери – 5 лв.

    Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
    Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1, 5 до 3, 5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“, София, ул. Стефан Караджа 2.


Отстъпки:

    Настаняване на дете до 11, 99 г. с двама възрастни – минус 20 лв.


Забележки:

    Минимален брой туристи: 40 човека;
    Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
    Доплащане - 10 дни преди датата на отпътуване;
    Настаняване в единична стая не се предлага!;
    Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
    Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
    Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата.Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.


ТO има сключена застраховка " Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 03700100004737 / 05.11.2023 на " ЗД Евроинс" АД - гр. София, бул. " Христофор Колумб" № 43, ЕИК 121265113, тел. +359 2 468 90 70.
Застраховка " Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД " Армеец" .

  Снимки от нашата галерия© 2005-2024 bultourism.com All rights reserved. | Условия за участие | Поверителност 3.215.16.238 - us - us   _          
execution time : 0.22